Letná flamencová škola Verano 2014 v Pezinku - kurzy spevu a tanca s vlečkou

24.07.2014 20:02

Speváčka a tanečnica flamenca Renata Gitana bude vyučovať v letnej flamencovej škole Verano 2014 ( 20.-24.augusta 2014) tanečnej školy Lunares v Pezinku spev a tanec s vlečkou. Kvôli technickej náročnosti sú kurzy súkromné a termín  si dohodnite indiviuálne.

Viac info na webe Lunares.  

Flamencový spev

Má arabské frázovanie, ktoré býva  tažké aj pre Afroameričanov,  je k nemu potrebné pochopiť flamencové rytmy.  Renata Gitana sa inšpirovala speváckymi legendami ako sú  Lole Montoya, La Negra (narodila sa v severnej Afrike), El Turronero, Tía Aňica La Piriňaca (Jerez de la Frontera), El Arenero (Triana) Gamba de Jerez (jej učiteľ, Jerezan), El Londro (jej učiteľ, Jerezan).

Bata de cola (tanec s vlečkou)

Nestačí tancovať s vlečkou, bez patričnej techniky totižto urobíte základné chyby, vďaka ktorým vás odhalia . Vlečka sa musí rozprestierať ako chvost páva a neskladať napoly a to je dosť ťažké. Inak amatérom ostane tancovať len "con la cola arrastrá" (hýbať vlečkou len po zemi nie vo vzduchu). Renata Gitana sa tancu s vlečkou  učila u Lidie Valle (Sevilla) a Manuely Ríos, žiačky legendárskej Matilde Coral, ktorá je na bata de cola autoritou par excellence.